Βιβλία για το Ναύπλιο


[rockyou id=87679501&w=426&h=320]

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στη δημοσίευσή μας ΕΔΩ

 

Ναύπλιο

Άργος: Τολό: Τίρυνθα: Μυκήνες: Επίδαυρος: Ένας πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Εκδότης: Explorer
Ταξιδέψτε στο μαγευτικό Ναύπλιο, με το ξεχωριστό χρώμα και την πλούσια ιστορία και ανακαλύψτε τη γοητεία που αναβλύζει στα σοκάκια και τους ναούς, στα ιστορικά μνημεία και τα μουσεία του…
Περισσότερα εδώ

 

Πλατείες της Ευρώπης – Πλατείες για την Ευρώπη

Πλατείες της Ευρώπης – Πλατείες για την Ευρώπη

ΑΝΑΝΙΑΔΟΥ ΜΑΙΡΗ

Διαβάστε σχετικά εδώ

 

Οίκαδε

Οίκαδε

ISBN: 9609807410

Το “Οίκαδε” είναι μια μοναδική σειρά βιβλίων ταξιδιωτικού χαρακτήρα που στοχεύει στη διάσωση αλλά και διάδοση της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης του τόπου μας. Ελλάδα, ένας τόπος μικρός σε έκταση αλλά πλούσιος σε ήθη, έθιμα, θρύλους και παραδόσεις που χρόνια τώρα, σαν μοναχικό πουλί, αντιστέκεται στη φθορά του χρόνου. Με οδηγό το “Οίκαδε”, ταξιδεύουμε ανά την Ελλάδα εξερευνώντας κάθε σπιθαμή της. Πόλεις και χωριά περιδιαβαίνουν τις σελίδες του μεταφέροντας σε όλους εμάς ήχους και χρώματα αλλά κυρίως άρωμα ελληνικό.

Στο πρώτο βιβλίο της σειράς ταξιδεύουμε σε 18 υπέροχες περιοχές της πατρίδας μας. Τα βήματα του “Οίκαδε” θα μας οδηγήσουν στα ακριτικά χωριά του Διδυμοτείχου αλλά και στην κοσμοπολίτικη Σαντορίνη, στην πολυτραγουδισμένη Άρτα, στο όμορφο Καρπενήσι, στα γραφικά Τρίκαλα και στο Ηράκλειο, την κοιτίδα του Μινωικού Πολιτισμού και συνεχίζουμε…Λευκάδα, Ναύπλιο, Μηλιά Πιερίας, Τζουμέρκα, Σίβας, Έδεσσα, Φέρρες, Ελαφόνησος, Τύρναβος, Ανάφη, Κάρυστος και Οθωνοί. Φυσικά….έπεται και συνέχεια!!

 

Ναπολεοντία

Ναπολεοντία

Στάικος, Ανδρέας

  • Εκδότης: Άγρα
  • Ημ. έκδοσης: Μάϊος, 2007

Στο Ναύπλιο του 1835.

Με την ενηλικίωσή του, ο νεαρός Όθων αναλαμβάνει την εξουσία του νέου ελληνικού βασιλείου. Οι Έλληνες υπήκοοί του, προκειμένου να τιμήσουν «αυθόρμητα» τον βασιλιά τους, μυούνται στον χορό βάλς, ώστε ο βασιλιάς να αισθανθεί σαν το σπίτι του και να ευφρανθούν τα ώτα του από οικείες μελωδίες. Ξένοι χοροδιδάσκαλοι διδάσκουν το βάλς και ντόπιοι χωροφύλακες εποπτεύουν τη διεξαγωγή των μαθημάτων. Η χώρα ολόκληρη μεταβάλλεται σε ένα αχανές χοροδιδασκαλείο. Μετά τον ζυγό της τούρκικης δουλείας οι Έλληνες ετοιμάζονται να παραδοθούν στη νέα δουλεία του εξευρωπαϊσμού, άλλοτε δια της σαγήνης του χορού και άλλοτε, δια τους ανεπίδεκτους μαθήσεως, δια ροπάλου. Η ανάδυση, η «χαρούμενη» ανάδυση του νέου ελληνικού κράτους μέσα από τις μελωδίες του βάλς!

 

Η εφημερίδα Εποχή

Η εφημερίδα Εποχή

Ναύπλιο 1834-1835: Περιλήψεις, ευρετήρια

Συγγραφέας: Κιουσοπούλου Τόνια

Εκδότης: Εταιρεία Μελέτης Νέου Ελληνισμού – Μνήμων

Σειρά: Παράρτημα του Περιοδικού Μνήμων

Έτος έκδοσης: 1986

 

Ταξίδι στην Ελλάδα 1861-1874

Ταξίδι στην Ελλάδα 1861-1874

Πάτρα, Επτάνησα, Αττική, Τρίπολη, Κόρινθος, Ναύπλιο, Άργος, Σπάρτη: Τρία χρόνια παραμονής και περιπλανήσεων

Voyage en Grèce: Trois années en Grèce

Τόμος: 3

Συγγραφέας: Belle Henri

Μεταφραστής: Σταματιάδη Λίνα

Υπεύθυνος Σειράς: Πυλαρινός Θεοδόσης

Εκδότης: Κάτοπτρο

Σειρά: Νεοελληνική Ιστορική Βιβλιοθήκη

ISBN: 978-960-7602-05-3

Έτος έκδοσης: 1994

 

Ναύπλιον 1202 – 1822: ιστορικές μνήμες

Ναύπλιον 1202 – 1822: ιστορικές μνήμες

Συγγραφέας: Ζώρζος Γρηγόρης Ι.

Εκδότης: CreateSpace

ISBN: 978-1-4414-4478-3

Έτος έκδοσης: 2009

Το ελληνικό έθνος από την ύπαρξή του μέχρι και σήμερα έχει περάσει μέσα από πυρός και σιδήρου, ενώ πολλαπλές απόπειρες γενοκτονίας έχουν γίνει εις βάρος του οι οποίες προσπάθησαν να το αφανίσουν.

 

Και όμως μέσα από τα πυκνά σκοτάδια και μέσα από την πιο στυγνή εξουθένωση πάντα την πιο κρίσιμη στιγμή μια φωνή πέρα από τα ανθρώπινα δίνει το σύνθημα της πορείας, είναι το κάλεσμα που ακούει η κάθε ελληνική ψυχή και που μόλις την ακούσει ο ραγιάς μετατρέπεται σε θηρίο και ο εξαγριωμένος και ανύπαρκτος Έλληνας γίνεται φρουρός της ελευθερίας και της ανθρωπότητας. […]

Στο βιβλίο αυτό γίνεται μια προσπάθεια να συνθέσουμε μερικά από τα στοιχεία που συνέβαλαν στην τόσο γνωστή άγνωστη συνεχή αντίσταση και επανάσταση, κατά την οποία το Ναύπλιο και η Αργολίδα ζούσαν κάτω από μια διαρκή πολεμική αναμέτρηση με τους κάθε είδους εισβολείς.

(από τα προλεγόμενα του συγγραφέα)

 

Πάμε στο Ναύπλιο;

Πάμε στο Ναύπλιο;

Συγγραφέας: Ντεκάστρο Μαρίζα

Εικονογράφος: Weinstein Mark

Εκδότης: Παπαδόπουλος

Σειρά: Μικροί Οδηγοί Πόλεων

ISBN: 978-960-412-958-4

Έτος έκδοσης: 2009

 

Έξι πόλεις με βροχή

Έξι πόλεις με βροχή

Γιάννενα, Ναύπλιο, Καβάλα, Καλαμάτα, Λάρισα, Αθήνα: Διηγήματα

Συγγραφέας: Χριστακόπουλος Δημήτρης

Εκδότης: Γράμμα

ISBN: 978-960-6808-17-3

Έτος έκδοσης: 2010

 

 

Περπατώντας στο Ναύπλιο (CD-Audio)

Περπατώντας στο Ναύπλιο (CD-Audio)

Συγγραφέας: Καλογήρου Αντώνης

Εκδότης: Road Εκδόσεις Α. Ε.

ISBN: 978-960-692-025-7

Έτος έκδοσης: 2010

Το Ναύπλιο προσφέρεται για μια περιήγηση, όπου σε κάθε σοκάκι και σε κάθε κτίσμα του ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει την εξέλιξη μιας ιστορικής πορείας 3000 χρόνων και να απολαύσει την ομορφιά και τη γραφικότητα της πόλης.

 

Ο πλέον σύγχρονος οδηγός για τον επισκέπτη του Ναυπλίου.

 

 

Σχετικό άρθρο εδώ

 

Το παραπάνω βιβλίο περιλαμβάνει τις ομιλίες της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο, στις 28 Απριλίου 2007 από τον Όμιλο Τέχνης & Πολιτισμού Ναυπλίου.

Καλλιόπη Παπαλεξοπούλου 1809 - 1898 : Η γυναίκα που κλόνισε το θρόνο του Όθωνα / Ξηραδάκη Κούλα. - Αθήνα : Φιλιππότη, 1998.

Άγιος Αναστάσιος ο Ναυπλιεύς

Άγιος Αναστάσιος ο Ναυπλιεύς

Photobucket

Παιδικές και εφηβικές μνήμες, βιώματα, από μια κοινωνία που ανήκει στο παρελθόν και ο συγγραφέας προσπαθεί να τη κρατήσει ζωντανή, ν’ αποτελέσει ο ίδιος τον ομφάλιο λώρο που θα συνδέσει το χθες με το σήμερα. Το νέο βιβλίο του Γιώργου Ρούβαλη έχει 350 σελίδες και είναι των Εκδόσεων «ΝΑΥΔΕΤΟ».
Photobucket

Ένα καλαίσθητο λεύκωμα με πολλές φωτογραφίες από το πρώτο μισό του 20ου αιώνα για το Ναύπλιο σας παρουσιάζω σήμερα. Τα κείμενα που συνοδεύουν τις φωτογραφίες είναι του Ιστορικού & Αρχειονόμου Δημήτρη Χ. Γεωργόπουλου, η έκδοση και η διάθεση από την Αίθουσα Τέχνης Ναυπλίου της Κας Μαρίας Γκούμα.

ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΙΑ θρύλος και πραγματικότητα

Συγγραφέας: ΜΑΝΟΥΣΑΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Εκδόσεις: ΔΩΡΙΚΟΣ

Η Ναυπλία, Από των αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι των καθ’ ημάς

Συγγραφέας:Λαμπρυνίδης, Μιχαήλ Γ.
Εκδότης: Ελεύθερη Σκέψις

«Το Ναύπλιο των Περιηγητών» της Αφορδίτης Κούρια, έκδοση της Εμπορικής Τράπεζας

Η αυλή των χρωμάτωνΜέσα από το οδοιπορικό του και τις εκπληκτικές φωτογραφίες της πόλης του Ναυπλίου, ο Κώστας Παπακωνσταντίνου μας δίνει τη δική του ανάσα ζωής. Μια ανάσα που αποτυπώνεται δυνατά στις εικόνες. Τοπία τραβηγμένα με πάθος και ένταση στιγμής. Φωτογραφίες που αναβλύζουν ιστορία και χρώματα. Σοκάκια, ξύλινες πόρτες και ουρανοί.[…] Παναγιώτα Παρασκευοπούλου
Οίτυλο
Παρασκευοπούλου, Παναγιώτα
Σελ. 72

Ιστορικός και αρχαιολογικός οδηγός
Έσπερος / Κλειώ
Σπαθάρη, Έλση
Σελ. 96

Το Ναύπλιο και η ενδοχώρα του από τον 17ο στον 18ο αι.

Οικιστικά μεγέθη και κατανομή της γηςΣτις τελευταίες δεκαετίες υπάρχει ένα αυξημένο ενδιαφέρον για τη μελέτη της δεύτερης Βενετοκρατίας στην Πελοπόννησο (1685-1715). Διδακτορικές διατριβές και άρθρα, στηριγμένα σε αρχειακό υλικό, καθώς και εκδόσεις πηγών, έχουν συμβάλει σημαντικά στη διερεύνηση των συνθηκών που διαμορφώθηκαν στην περιοχή μετά τη βενετική κατάκτηση. Στις εργασίες αυτές έρχεται να προστεθεί τώρα η μονογραφία της κυρίας Ευτυχίας Λιάτα, ερευνήτριας στο Κέντρο Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, για το Ναύπλιο και την ενδοχώρα του από τον 17ο στον 18ο αιώνα. Την έκδοση της εν λόγω εργασίας ανέλαβε το Κέντρος Ερεύνης του Μεσαιωνικού και Νέου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών, καθώς μια από τις βασικές πηγές της, το Catastico Particolare, απόκειται στις συλλογές του Κέντρου.[…] (Από τον πρόλογο του βιβλίου)
Ακαδημία Αθηνών
Λιάτα, Ευτυχία Δ.
Σελ. 190

Ναύπλιο: Μια πόλη στη λογοτεχνία

«Μακάρι να ήμουν φυτονόμος, ανθοκόμος, όλος οφθαλμούς όπως ο νάρκισσος, όλος αυτιά καθώς το ρόδον για το Ναύπλιον. Να γίνω φρουρός του. Αξιωματικός του. Αξιωματικός των ανθέων. Ο ανθολόγος τι είναι; Ένα βλαστάρι, ένα σχοινάκι, ένας κόμπος να κρατά ορθό, στητό το μπουκέτο του» (Θοδωρής Γκόνης) Ο Θοδωρής Γκόνης μας ταξιδεύει στο Ναύπλιο μ’ ένα μπουκέτο κείμενα των: Άγγελου Τερζάκη, Νίκου Καρούζου, Φώτη Κόντογλου, Ηλία Βενέζη, Ανδρέα Καρκαβίτσα, Ζαχαρία Παπαντωνίου, Νίκου Εγγονόπουλου και πολλών άλλων. Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο βιβλίο είναι του Καμίλο Νόλλα.
Μεταίχμιο
Σελ. 287


Οι φυλακές του Ναυπλίου

Ροές
Καρκαβίτσας, Ανδρέας
Σελ. 93


Η εφημερίδα Εποχή – Ναύπλιο 1834-1835: Περιλήψεις, ευρετήρια
Εταιρεία Μελέτης Νέου Ελληνισμού – Μνήμων Συγγρ. : Κιουσοπούλου, Τόνια 93Σελ.


Ιωάννης Καποδίστριας 170 χρόνια μετά 1827-1997

Κύριος Συγγραφέας:
Εκδοτικός Οίκος: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αργολίδας
Έτος έκδοσης: 1998
Σελίδες: 199

Το Ναύπλιο, η γραφική αυτή πόλη του Μοριά, είναι γεμάτη με μνήμες ιστορικές. Η συγγραφέας, από τις πρώτες Ελληνίδες αρχαιολόγους, αφηγείται τους αρχαίους μύθους που σχετίζονται με το Ναύπλιο και προχωρεί στο ξετύλιγμα της ιστορίας, από την αρχαιότητα ως τη Βενετοκρατία και την Τουρκοκρατία και, τέλος, ως τα χρόνια του Κλασικισμού, στον 19ο αιώνα, όταν το Ναύπλιο ανακηρύχθηκε πρώτη πρωτεύουσα του νεοελληνικού κράτους.

Χρονολογία Εκδοσης: 1979

Σελίδες: 216

Ο ΔΗΜΙΟΣ

1900, Αθήνα – Ναύπλιο Μια ιστορία έρωτα, απάτης και εκδίκησης που παρασύρει τους πρωταγωνιστές της ως το Μπούρτζι, για να τους φέρει αντιμέτωπους με το σκοτεινό του κάτοικο, έναν ιδιόρρυθμο δήμιο, που κρατάει στα χέρια του την απρόβλεπτη μοίρα τους. Ένας παράξενος δήμιος, μια νεαρή αριστοκράτισσα, ένας παθιασμένος έρωτας, τα απομνημονεύματα ενός ηλικιωμένου πολιτικού και τρία ημερολόγια γεμάτα απόκρυφες εξομολογήσεις, δύο πόλεις, μία ιστορία που ξετυλίγεται με φόντο τα ταραγμένα χρόνια των αρχών του αιώνα μας, ένα βιβλίο που δεν θα ξεχάσετε εύκολα.

Χρονολογία Εκδοσης: 1999

Σελίδες: 327

Στ’ Ανάπλι…

Ρούβαλης, Γιώργος

Μια τάξη, η μικροαστική· μια πόλη, το Ναύπλιο (κι η Αθήνα και μερικές άλλες)· μια εποχή, οι δεκαετίες του ’50 και του ’60, αλλά και τα πρόσφατα χρόνια. Ανθρώπινες ιστορίες της καθημερινής ζωής. Αγώνας για επιβίωση, για δουλειά, για ένα κρεβάτι στο νοσοκομείο, για τρεχούμενο νερό στο σπίτι. Αγώνας ενάντια σ’ αυταρχικούς γονείς, στο σκοταδιστικό σχολείο, στην κουτσομπολίστικη κοινωνία. Είκοσι μία ιστορίες, γραμμένες με χιούμορ, όπου οι χαρακτήρες πολεμάνε μέσα από αντιξοότητες να κρατήσουν την αξιοπρέπειά τους, να επιπλεύσουν. Αστυγραφία· ο απόηχος μιας αστικής επαρχιακής κοινωνίας και μιας εποχής που σβήνουν σιγά σιγά, με το μάτι ενός παρατηρητή, που σημειώνει το κάθε τι: τους χώρους, τις συνήθειες, τους έρωτες, τα τραγούδια, τους χορούς, τη διατροφή, τις διαστροφές τους. Είκοσι ένας μονόλογοι που μας κάνουν να θυμηθούμε τους Έλληνες μικροαστούς, την πολυπληθέστερη τάξη στη χώρα μας, της οποίας είμαστε οι περισσότεροι παιδιά.

Δρόμοι Ναυπλίας (09/2001) Gramma

Ανεξερεύνητη Πελοπόννησος

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Στέφανος Ψημένος
ΓΛΩΣΣΑ: Ελληνικά
ΑΡ. ΣΕΛΙΔΩΝ: 1215

2 σκέψεις σχετικά με το “Βιβλία για το Ναύπλιο

  1. Αγαπητέ φίλε,
    με μεγάλη μου χαρά θα το προσθέσω και αναμένω για να το διαβάσω.
    Θα προτιμούσα, αν μπορούσες, μία φωτό του βιβλίου.
    Σ’ ευχαριστώ και καλή συνέχεια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s