»Φουγάρο», ένας χώρος Πολιτισμού και εκπαίδευσης


Σήμερα είχα την χαρά να φιλοξενηθώ  στους χώρους του «Φουγάρου» με αφορμή  την παρουσίαση της   έκθεσης ‘Black&Blue’’ και του εικαστικού εργαστηρίου «το μπλέ μονοπάτι». Η έκθεση είναι η πρώτη μεγάλη παρουσίαση της FKPCOLLECTION στο Ναύπλιο και περιλαμβάνει έργα μεγάλων καλλιτεχνών τα οποία μέσω του εικαστικού εργαστηρίου μπορούν να μελετηθούν, δίνοντας έμφαση στο βιωματικό χαρακτήρα της τέχνης.

Την έκθεση παρουσίασαν ο κ. Αλέξης Στάνας διευθυντής της FKPCOLLECTION και ο κ. Μανώλης Χάρος (γνωστός εικαστικός καλλιτέχνης) με τους οποίους είχα τη χαρά να συνομιλήσω.

Μ’ αυτή την ευκαιρία βρέθηκα για άλλη μία φορά σε ένα αγαπημένο χώρο που αποτελεί πραγματικό στολίδι για την πόλη του Ναυπλίου. Το «Φουγάρο»  είναι ένας πολυχώρος υψηλής αισθητικής, με αίθουσες εκθέσεων σύγχρονης τέχνης, υπέροχη βιβλιοθήκη, art shop, café, bar, restaurant, canteen & bistro και διαθέτει ένα φανταστικό υπαίθριο χώρο αναψυχής.

Είναι ένας χώρος που προάγει  την τέχνη, την κουλτούρα, τη μόρφωση αλλά και την ψυχαγωγία και τη γαστρονομία . Ένας χώρος που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο και που όλοι μπορούν όχι μόνο να τον απολαύσουν αλλά και να επωφεληθούν από αυτόν, διότι σ’ αυτόν πραγματοποιούνται διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Δεν είναι τυχαίο που στο «Φουγάρο» λειτουργεί το «κοινωνικό φροντιστήριο» του δήμου Ναυπλίεων.

 Η κ. Μαρία Κωνσταντοπούλου μας ξενάγησε  καιμας «ταξίδεψε» σε χώρους γεμάτους χρώματα, βιβλία, μουσικές και γεύσεις, ο κ. Γ. Τσιόδρας μας είπε λίγα λόγια για την ιστορία του χώρου και για την συλλογή της βιβλιοθήκης ενώ η εικαστικός Αιμιλία Τσεκούρα μας μίλησε για τα μαθήματα ζωγραφικής και σχεδίου που πραγματοποιεί στα εργαστήρια.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες για την υποδοχή, την ξενάγηση και την φιλοξενία, στις εγκαταστάσεις του «Φουγάρου».

Γιώργος Χατζόπουλος

Link: https://www.fougaro.gr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s