Το ΦΟΥΓΑΡΟ ανοίγει στο Ναύπλιο


28 Οκτωβρίου 2012: το ΦΟΥΓΑΡΟ ανοίγει στο Ναύπλιο

με μια μεγάλη γιορτή για όλους!

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012 από τις 12 το μεσημέρι στο Ναύπλιο, το ΦΟΥΓΑΡΟ ανοίγει επίσημα τις πόρτες του στο κοινό. Με αφορμή την εορταστική ατμόσφαιρα της ημέρας, το ΦΟΥΓΑΡΟ Θα φιλοξενήσει ένα ολοήμερο λαϊκό πανηγύρι, με ζωντανή μουσική από τη Νάντια Καραγιάννη και το Μπάμπη Τσέρτο, καθώς και διάφορες εκπλήξεις τόσο στους χώρους του, όσο και στο κέντρο του Ναυπλίου.
Παράλληλα, εντός του ΦΟΥΓΑΡΟΥ εγκαινιάζεται και το Craft Fair #1, μία πολυσυλλεκτική έκθεση με χρηστικά αντικείμενα 56 καλλιτεχνών, που Θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ιστορικό βιομηχανικό χώρο του ΦΟΥΓΑΡΟΥ – ορόσημο για την ευρύτερη περιοχή, καθώς στέγαζε κάποτε τις εγκαταστάσεις της κονσερβοποιίας Ανθός. Σήμερα έχει μετατραπεί σε Τόπο Δημιουργίας και “Εκφρασης, που περιλαμβάνει Βιβλιοθήκη Τέχνης και Ανθρωπιστικών Σπουδών, Εκθεσιακούς και Συναυλιακούς Χώρους, Εργαστήριο Τεχνών για μικρούς και μεγάλους, Cafe, καθώς βέβαια και το ArtShop, κατάστημα που έχει αφήσει το ιδιαίτερο στίγμα του στην πόλη του Ναυπλίου.

Η ανάπλαση του Φουγάρου έγινε σε συνεργασία με τους Ε. Σακελλαρίδου + Μ. Παπανικολάου & Συνεργάτες Αρχιτέκτονες, με διαχειρrστή Μελετών και Κατασκευών τον Πολιτικό Μηχανικό Ηλία Τσουλοyrάννη. Συνεργάστηκαν επίσης οι Φανή Τσουλοyιάννη και Johnny Seefelder (Αρχιτέκτονες), η dmd team Τεχνική Εταιρία, καθώς και το Γραφείο Ιωάννης Παπαyρηyοράκης & Συνεργάτες, στις πρωτοποριακές μελέτες και εφαρμογές γεωθερμικής ενέργειας.
Πρωτοβουλία της Φλωρίκας Π. Κυριακοπούλου, το ΦΟΥΓΑΡΟ έχει σήμερα μεταμορφωθεί σε ένα μεγάλο, Διαδραστικό Έργο Τέχνης που απευθύνεται στο νου και τις αισθήσεις. Φιλοδοξεί να γίνει Χώρος Ζωής και ζωντανό Στέκι και με τη δραστηριότητά του να συνδράμει ουσιαστικά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Αργολίδας.
Κυριακή 28 Οκτωβρίου το ΦΟΥΓΑΡΟ σας περιμένει όλους από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα!

www.fougaro.gr

Ασκληπιού 98 210 0Ο Ναύπλιο Τ 27520 28 745 210 7400 140

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s